Saturday

http://www.emocutez.comCEPATNYA MASA BERLALU =.=

Rasa macam baru ja start cuti aritu.

23oct2011 :: Tunggu bus punya lama kat pudu. kat tiket tulis pukul 10.45pm.
Aku punya semangat mai awai.
(sebelum tu, teman paksu pi tengok bola kat restoran tupai tupai) =)
setengah jam lepas pukul 10.45pm bus tak sampai sampai lagi..
huii..aku memang agak nak berasap dah time tu. Plus kesian kat paksu aku tu haa,, esok paginya dia keja.
Nak suruh dia balik pun, aku tengok kiri kanan, xdak sorang pun pmpuan. Takut jugak.
Sebelah kiri ada bro india, nak balik for deepavali agaknya *dia pun muka stress abeh..maybe mak dia dok bising capati tak uli lagi* 
Sebelah kanan pulak, paksu aku. yang asyik dok main game.*dengan gaya bosan abeh. aku tau* haha.
Harapan tinggai harapan, bus yang dok terjengui masuk ke pudu  tu bukan bus aku!
nak tau bus mai pukui berapa?
dekat pukul 11.55pm baru terjengoi kepala bas tu. =.=
sejam lebih oii aku tunggu dengan sedikit saja tahap kesabarannya..
ehh..tapi.. num plat xsama la pulak. num kat blakang tu saja yg sama. 
"maybe kak kat kaunter tu mengantuk kot, silap tulis ni". aku cakap sorang2, tu nak bagi sedap ati sendiri la tu. hee
then, pi tny kat mamat jaga bus tu, dia dengan yakinnya "haa...betoi la ni bus pi sp. haa..nek kaih.. (cepat)"
ok ok. aku dah sengeh. nek la..
bila bus dah keluar dr pudu tu, paksu aku call..
dia ckp bus aku baru sampai!! 
 Num plat bus ayng baru sampai tu memang sama dgn apa yg kak tu tulis td. 
naaahhh..
nak buat camna?! 
aku dah naik, bus pun dah jalan, lagipun tmpat nak pi sama ja~kedah.
cuba relaxkan diri~padahai takut jugak..haha. kena driver tu halau aku, xpasai ja.
memang aku dok doa dalam ati la, jangan la sampai aku kena turun.haha.takut oi.dah la tengah malam. nak cari pasai la tu..
sampai kat duta, depa baru collect tiket. dengan muka tak bersalah, aku bagi ja n buat2 tidoq lpas tu *padahai dok tengah ketaq lutut*
pastu alhamdulillah la.. bus tu selamat sampai kat gurun. ^^

tu al kisah seminggu yang lepas!! ^.^

esok ni dah nak kena balik...
cuti kali ni memang sangat bermanfaat. 
siapkan suma assignment! wah..haha
*sampai terguling2 buat ok*
malasnya la nak balik kolej. hukhuk.
bahagia yang xdapat diucap bila ada kat umah. hehe.
cik zarith know me better, kenapa skrg aku sangat suka ada kat umah. 
ok ok. jangan nak bukak hikayat agung yang lebih lebih kat sini. hehe.

oh yeah..barang xpack lagi utk balik esok. MALAS =.=
tunggu kemas dalam mimpi. =p

ok ok. yang tu ja nak story mory malam ni. 

eh.. wait.. nak promote la sikit. haha.

Mentang2 baru beli kamus elektronik besta (tuudiaa..tulis penuh.. skema abeh!)
Nak tgok x?? haa.. TAKMAU ?
Nak tunjuk jugak =p



Poyo ja kan sampai nak tunjuk benda alah ni. hehe. 
Setakat ni macam best guna. aku tak payah dah nak hangkut kamus oxford pi kelas selalu dah lepas ni~ berat!! heee
Yang model ni ada banyak bahasa. main nya malay-english-arab-mandarin tapi ada berbelas lagi bahasa lain.
Aku pun tak explore abes lagi..
Haa..tunggu apa lagi..pakat beli naah.. tak payah bawak kamus tebal pi kelas dah pasni =p

Sekian.

Take care.  =)

p/s: trimas utk paksu aku yg sanggup tunggu anak sedara dia ni sampai nek bus :D




THANKS.HAVE A NICE DAY. =)

6 osem people menaip:

Zara said...

kemain lagi die pakai besta na..
huhu~

KL BOYZ said...

Salam sejahtera, harap dapat dilink blog hamba disini..Terima Kasih.
http://klboyzwangsa.blogspot.com

bLaCk pEarL said...

hahhaa...ssuka ati kakak jaa naek bas tue..nsib baik laa pakcik drebar tue x halau kakak...tp...spa suwoh bas asal tue lmbat smpai kan? mmg lmbat gilaa...hmm...ada probs kot bas tue lmbat smpai...

wao!!bestnya besta tue...x sngkaa plak ada bhsa asing bgai..ingat ada arab jaa...iskk..x acinya...abah sy just beli yg brand sasbadi...tp..syukur laa noh...at least, ada gak nak guna kan? hikhik...

pendekarmontel said...

Assalammualaikum cik, diharapkan kita dapat berkongsi cerita yang menarik dari blog ini, amat menghiburkan, harapan lawatlah link saya di http://www.pendekarmontel.blogspot.com

just call me sofia said...

ir, boleh la nanti aku suggest kat "akak" tu~ huhu

zafirahtajudin :D said...

ya ya,. promot blog aku sekali (over je ok!)=p